Anggerik Hijau


Heart

Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers Lilypie Trying to Conceive Event tickers Daisypath Happy Birthday tickers

8 Mac 2011

Pecah kaca pecah gelas

"pecah kaca pecah gelas, sudah pecah terus blah"....semuanya berlaku masa buat bengkel penulisan buku herba kat Taiping Golf Resort......time tk da ahli kajian lelaki....yang tinggal hanya Ms S, Ms J, Cik F, Cik Fd, n Cik Z......dia mula la marah2...cam la dia bagus sangat.....sebenarnya...tak tahu siapa salah n siapa benar...tp...bg aku....Mr R yang bersalah.....tidak sepatutnya dia berkata kami teamwork wat keja tk baca bismillah.....wat keja ngan dia like "kerbau"......kalau dah jarang turun meeting n turun fieldwork cam nie la perangai agaknya....i think...dia tk boleh terima bekerja dengan perempuan kot.....perempuan tk bleh push dia wat keja.....tp....dah dia mmg tk wat keja.....kena la push...kalau tak.....smpai 10 thn pn tk siap buku ni.....padahal tugas dia juz design grafic ja.....so....why so angry bila org minta design tue....alasannya...Mr S tk bagi pic......benarkah tk bagi pic....???? semua pic ada pd Mr R walau pn dia tk p fieldwork......so...kenapa tk boleh siapkan design tue....y tau nk marah2 ja.....kecewa juga ngan dia mlm tue.....sepatutnya explain la...dia nk apa....bukan marah2 yang mmg tk membawa apa2 keputusan pn.....dah la masa dia smpai ngan wife dia...wife dia dh merungut2.....hampeh tul bawa org cam nie berbengkel jauh2...penat minda n raga...hehehehehe...

walau apa pun....bengkel tue tetap di laksanakan dengan jayanya walau aku tk tido 2 mlm (takut)....hehehehehe....penat juga berbengkel c2.....kuar kul 8 pg smpai kul 1 tghari.....sambung balik kul 2.30 ptg smpai 6 ptg.....sambung lg kul 8 smpai kul 1 pg....amboiiiii keja sungguh yea....malam y first tk dapat tido...takut giler....dah dok bilik sorang2...bilik plak hujung sekali...tp...nasib baik...ada one guy teman malam tue....hehehehe...teman kt ym jer tau....bukan teman kt bilik....malam y kedua...kul 4 pg bru bleh tido...sbb sebelah bilik aku dah jiran....tp...Ms f n wife Mr A...tk bleh tido...telah di ganggu oleh "sesuatu".....nasib baik aku tk jadi apa2.....takut juga dengar citer depa....nasib baik dh nk balik ptg tue....

hari last kt c2....aku balik ngan Cik F n Cik Fd.......kami terus ke kedah sebab Cik F nak jumpa anak saudara dia yang akan berlepas ke Mesir pada esok harinya....anak saudara dia duduk kat Kampung Abdul Jalil, Jitra.....aku pn p la sana....pas tu terus ke Changlun....p rumah Cik Fd....jumpa adik dia.....tk singgah pn umah aku walau dh smpai Changlun....sedih gak tk dapat balik umah jap....tk pa...next week aku cuti smggu....bleh duduk umah lama2.....balik tue....singgah Joe Cendol Pulut, Hosba.....mkan ngan family anak saudara Cik F n adik Cik Fn....mula2 ingat nk jumpa En Q.....tp tk jadi sbb mmg tk mau jumpa....janji nk jumpa hari lain....tp...rasanya tk jumpa kot....sebab En Z tk kasi.......now i confuse....siapa aku di hati En Z....???? En Z....boleh bg jawapan tak ?